Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Ηλεκτρονικό Κατάστημα (eshop)


Το Κτήμα Μπριντζίκη βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από την Αρχαία Ολυμπία στο χωριό Λαντζόϊ.

Το οινοποιείο είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 1996. Είναι εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα οινοποίησης, διαθέτει υπόγεια κάβα και χώρο γευσιγνωσίας.

Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες του Κτήματος βρίσκονται στην κοιλάδα του Ενιπέα, η οποία δημιουργεί ένα ιδανικό οικοσύστημα για την καλλιέργεια του αμπελιού.

Οι ποικιλίες που έχουν επιλεχθεί, είναι τοπικές όπως Ροδίτης, Φιλέρι, Ασπρούδι, Τινακτορόγος, Αγιωργήτικο και Μαυροδάφνη.

Χαρακτηριστικό της φιλοσοφίας μας είναι πως αρκούμαστε στην υπάρχουσα παραγωγή και στοχεύουμε να οινοποιούμε ποικιλίες που ταιριάζουν στο ημιορεινό κλίμα της Αρχαίας Ολυμπίας, κατανοώντας ότι ένα άριστο κρασί γίνεται μόνο όταν τα σταφύλια βρίσκονται στο μέγιστο της ποιότητας τους.

Ο αμπελώνας καλλιεργείται με Βιολογικό τρόπο και πιστοποιείται από τη ΒΙΟ ΕΛΛΑΣ.



Τα κρασιά του κτήματος :



Ενιπέας

Ροδίτης 90%, Ασύρτικο 10% με ευδιάκριτα αρώματα ανθών εσπεριδοειδών και πράσινου μήλου .

Συνοδεύει ευχάριστα οστρακοειδή και ψάρια, λευκά κρέατα και κρέατα με γλυκές ή λευκές σάλτσες, ζυμαρικά, τυριά και φρούτα.

Διαβάστε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου