Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Ηλεκτρονικό Κατάστημα (eshop)

Στο κατάστημά μας διατίθενται οι φυσικές βαφές AURO

Η AURO σας προσφέρει για το βάψιμο των πασχαλινών αυγών 4 χρώματα από αγνές φυσικές χρωστικές τροφίμων.

Κάθε φακελάκι αντιστοιχεί σε ¾  λίτρα νερού ή σε 6-8 αυγά ανάλογα με το σκεύος.

Το βράσιμο και το βάψιμο των αυγών γίνεται ταυτόχρονα. Τα χρώματα που προκύπτουν έχουν την ομορφιά και την αρμονία που μόνο η φύση προσφέρει.

Η ένταση του χρώματος επηρεάζεται από τη πυκνότητα και τη σύσταση του φλοιού, έτσι μπορεί στο ίδιο κατσαρόλι να προκύψουν απαλοί και έντονοι τόνοι.

Εποχιακό προϊόν. Διατίθεται σε σετ με 4 φακελάκια: κόκκινο ή τεσσάρων χρωμάτων

Πλήρης δήλωση συστατικών: 4 χρωστικές: χoχινίλη Ε120 (κόκκινο), κουρκουμίνη  Ε100 (κίτρινο), χλωροφυλλίνη Ε140 (πράσινο), σιμιγδάλι

Μπορείτε να προμηθευτείτε τις φυτικές βαφές πασχαλινών αυγών AURO από :


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ

Σετ με 4 φακελάκια                                   

  
Πρόσθετες οδηγίες χρήσης για το βάψιμο των αυγών


Το βάψιμο των αυγών γίνεται ταυτόχρονα με το βράσιμο. Μπορεί όμως να γίνει και με κρύο νερό (βλ. παρακάτω).
Το τρύπημα των αυγών που αναφέρεται στις οδηγίες της ετικέτας του προϊόντος, συστήνεται για να αποφευχθεί το ράγισμα των αυγών κατά το βράσιμο.
Από την τρυπούλα θα εξέλθει ο ατμός που δημιουργείται μέσα στο αυγό και δεν μπορεί να εισέλθει από εκεί το χρώμα.

Και αν ακόμη αυτό συμβεί από τυχόν ράγισμα δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος στη κατανάλωσή του. Δεν είναι όμως απαραίτητο να τρυπήσετε τ’ αυγά, μπορείτε να βάψετε με το παραδοσιακό τρόπο που ξέρετε, ξεκινώντας το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά ή θερμοκρασία με τη προσθήκη λίγου ξυδιού ή και αλατιού.

Μεγάλη ποσότητα αλατιού ή ξυδιού μπορεί να αλλοιώσει το χρωματικό αποτέλεσμα. Όταν κρυώσουν τ’ αυγά μπορείτε να τα σκουπίσετε με ένα λαδωμένο πανί ή χαρτί για να λάμψουν τα χρώματα. Ορισμένα αυγά μπορεί να μην δεχθούν ικανοποιητικά τη βαφή και να προκύψουν πιο άτονα τα χρώματα. Αυτό εξαρτάται καθαρά από το είδος του φλοιού κάθε αυγού.

  •  Σχεδίαση σχημάτων και παραστάσεων : Όταν τελειώσει το κανονικό βάψιμο και κρυώσουν τα αυγά μπορείτε με ένα λεπτό πινελάκι, βουτώντας το σε χυμό λεμονιού, να δημιουργήσετε σκίτσα και παραστάσεις.
  • Αυγά μπατίκ : Βράστε τα αυγά χωρίς βαφή και αφήστε τα να κρυώσουν. Στάξτε υγρό κερί στο σχήμα που θέλετε. Βάψτε στην συνέχεια τα αυγά μέσα σε κρύο νερό (βρύσης) ρίχνοντας απλώς μέσα τη βαφή και αφήστε τα μερικές ώρες ή και όλη τη νύχτα να πάρουν χρώμα.
  • Αυγά τεχνοτροπίας : Εάν έχετε προμηθευτεί το πολύχρωμο σετ (κόκκινο, πορτοκαλί, πράσινο, κίτρινο) μπορείτε να βάψετε τα αυγά 2 & 3 φορές σε διαφορετικό χρώμα κάθε φορά ή αφήστε τα διαδοχικά μέσα στην αραιωμένη βαφή, απλώς κάθε φορά σε διαφορετικό χρώμα. Έτσι θα προκύψουν νέοι σύνθετοι τόνοι ή διχρωμίες και τριχρωμίες.
  • Βάψιμο σε κρύα βαφή : Ανακατέψτε καλά τη βαφή μέσα στην ανάλογη ποσότητα νερού και τοποθετήστε μέσα τα αυγά, εφόσον προηγουμένως τα έχετε βράσει. Οι τόνοι που θα προκύψουν θα είναι λίγο διαφορετικοί από ότι με τη μέθοδο βράσιμο και βάψιμο μαζί.
 Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία!

 





Αφήστε τα σχόλια σας…. τις απόψεις σας …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου